Laga mat med ekologiskt tänkt – undvik dessa ingredienser!

Allt fler svenskar har börjat använda ekologiska livsmedel i sina måltider. Vilket dels har sin förklaring till att dessa produkter generellt sätt är hälsosammare än konventionella livsmedel och ger en bättre smakupplevelse.

Men samtidigt finns det inte en ekologisk upplaga av varje produkt, så ofta händer det att du måste kombinera både ekologiska produkter med ”vanliga”. Så vilka ingredienser bör du helt undvika? Läs den här artikeln för att ta reda på det!

Undvik dessa ingredienser när du lagar mat med ekologiska livsmedel

Om du behöver kombinera vanliga produkter med ekologiska livsmedel bör du i allra största grad undvika följande:

*Produkter med en hög halt av konserveringsmedel</b> – De flesta konserveringsmedel är syntetiska kemikalier som inte produceras av naturen. De varken inte bra för din hälsa eller miljön eftersom de kan medföra till negativa biverkningar hos kroppen.

*Bromerad vegetabilisk olja – Bromerad vegetabilisk olja kan skada sköldkörtelns funktion hos människor och minska tillväxthormoner hos barn.

*Sulfiter – De är vanliga – men väldigt ohälsosamma – livsmedelstillsatser och tillsatser som dem finns i de flesta förpackade och bearbetade livsmedel.

*Antibiotika – De används för att få kött att smaka mer ömt, men de kan också orsaka antibiotikaresistens hos bakterier.