Ekologisk mat och grönsaksfröer – en perfekt matchning för miljömedvetna konsumenter

Ekologisk mat har blivit alltmer populär bland människor som vill minska sin påverkan på miljön och samtidigt äta hälsosamt. En enkel och prisvärd lösning för att få tag på ekologiska grönsaker är att odla dem själv. Genom att använda ekologiska grönsaksfröer kan du odla din egen mat och vara helt säker på att den är fri från kemikalier.

Du kan odla oavsett hur du bor

Så vad ska du odla? Det beror förstås på din smak. Men generellt sett är sallad, tomater, paprika och bönor några av de grönsaker som är enklaste att odla. Morötter och rödbetor tar lite mer tid och tålamod, men är också lättare att odla än många tror. Om du saknar trädgård är det inte så illa att odla dina egna örter i krukor. Det fungerar alldeles utmärkt i ett köksfönster med lagom mängd solljus. Om du har balkong är det ett annat alternativ. En kvist färsk rosmarin som garnering får den annars ordinära vardagsmiddagen att kännas mycket mer lyxig. Att odla dina egna grönsaker är inte bara bra för miljön, det är också en rolig och avkopplande hobby. Det finns ett brett utbud av ekologiska grönsaksfröer att välja mellan, så du kan odla allt från grönsakerna som nämndes tidigare till sallad, tomater, pumpor och morötter.

När du odlar din egen mat minskar du ditt koldioxidavtryck genom att du minskar ditt beroende av grönsaker som transporterats och förpackats. Du sparar också pengar i matbudgeten, särskilt om du har möjligheter att odla såpass mycket att du kan förse familjen med grönsaker under hela säsongen.