Lagligt enskilt avlopp för fräsch ekologisk mat

Det är en härlig känsla att odla sin alldeles egna ekologiska mat. Men för att dina grödor ska vara fräscha är det viktigt att du har ett lagligt avlopp som verkligen fungerar. Så att dricksvatten inte innehåller skadliga bakterier. Om du inte är ansluten till det kommunala avloppsnätet bör du se över ditt avlopp.

Enskilt avlopp

Du vill odla grönsaker och frukter, inte hålla på med avlopp och liknande tråkiga saker. Men det är viktigt att ditt avlopp fungerar. I ditt hus eller sommarstuga måste du på något sätt ta hand om avloppsvattnet från toalett, dusch och disk. Om din fastighet inte är ansluten till kommunens avloppssystem måste du ha ett eget system: enskilt avlopp. Har du idag en trekammarbrunn eller bara en slamavskiljare så är det inte längre lagligt. Du måste både ha slamavskiljare och biologisk rening. För många känns sådant här krångligt och jobbigt. Då är det smart att anlita ett all inclusive-företag som hjälper dig med hela avloppet, så att du inte får ett föreläggande från din kommun. Företaget Fann erbjuder all inclusive för enskilt avlopp så att du kan slappna av och vara trygg med att både dricksvattnet och avloppet fungerar. Du får tio års garanti och de hjälper dig med allt från var systemet bäst ska placeras på din tomt till att gräva ner avloppet. Systemet tar liten plats och du får omgående hjälp om du får problem.

Underhållsfritt ägande

Enskilt avlopp och avloppsvatten är sällan sådant som vi går och tänker på. Däremot är det väldigt problematiskt om det uppstår problem. Antingen problemet att din kommun åker runt och kontrollerar avlopp, så att du plötsligt måste byta hela din anläggning, eller att du får ett praktiskt problem med ditt avlopp. Det blir fullt i toaletten och kanske översvämning i källaren. Därför är det klokt att satsa på ett så underhållsfritt avloppssystem som möjligt och att överlåta installeringen åt fackmän. Så att försäkringen garanterat gäller.

Fräscht vatten till din ekologiska odling

Ekologiska grönsaker, bär och frukter handlar inte bara om att undvika besprutning och att det ska smaka mycket bättre än i affären. Du vill också att det verkligen ska vara fräscht, fritt från skadliga bakterier som mycket väl kan komma från ditt avlopp. Det är en viktig orsak att verkligen kontrollera ditt avloppssystem och se till att dina jordgubbar och morötter inte blir bevattnade eller tar upp ofräscht vatten från grundvattnet.