Bjud på ekologisk och nyttig fika

Att bjuda sina anställda på fika är trevligt och bidrar till ökad trivsel på arbetsplatsen. I fikarummet finns det möjlighet att lära känna varandra bättre genom informella samtal över en kopp kaffe eller en frukt. De flesta associerar fika med onyttigheter som bullar och kakor, men du som arbetsgivare kan med fördel byta ut bakverken med fräscha frukter. Genom att bjuda på en ekologisk och nyttig fika kan du även öka produktiviteten på arbetsplatsen.

Beställ fruktleverans till jobbet

Sötsaker som bullar, kakor och godis innehåller mycket tillsatt socker som leder till ökad trötthet. Trots att de flesta vet att raffinerat socker inte är bra varken för kroppen eller för humöret så är det oftast söta fikabröd som serveras på arbetsplatser. Du som arbetsgivare kan enkelt ge dina anställda en nyttigare fika genom att byta ut kakburken mot en fruktkorg. Färska frukter ger energi och näring samtidigt som de är fulla av nyttiga vitaminer. Det är ett utmärkt mellanmål som kommer att hjälpa de anställda att hålla blodsockernivån stabil under hela arbetsdagen. Företaget Fruktleveransen erbjuder prisvärda fruktlådor, fruktpåsar och fruktkorgar med flera olika frukter. På företagets hemsida kan du enkelt beställa den fruktleverans som passar just er arbetsplats. Fruktlådorna levereras veckovis till företag och organisationer i Stockholmsområden. Leveransen sker utan bindningstid. Det går även att skräddarsy lådan genom att addera exempelvis nötter, mjölk och kaffe. Med andra ord kan du beställa allt som behövs för att bjuda på en hälsosam fika!

Välj ekologiska frukter

Ytterligare en fördel med fruktleveransen är att det går att beställa en helt ekologisk fruktlåda eller fruktkorg. Den här typen av fruktleverans passar arbetsplatser som vill ha en veckovis leverans av högkvalitativa ekologiska frukter med SMAK-certifiering. Frukten är givetvis odlad enligt EU-rådets förordning 834/2007, som är ett regelverk som reglerar vad som får kallas ekologiskt. I enlighet med regelverket odlas därför frukten utan kemiska bekämpningsmedel, genmodifierade organismer eller konstgödsel. Dessutom ställs krav på lagring och hantering av produkterna. Frukt och andra produkter som uppfyller kraven blir certifierade med Europalövet som är en symbol som står för ekologisk kvalitet. Fruktleveransen är ett företag som uppfyller kraven och därför har de rätt att certifiera den ekologiska fruktkorgen med Europalövet.

Hur mycket frukt behövs?

Det kan vara svårt att veta hur många frukter som behövs till arbetsplatsen. Livsmedelsverket rekommenderar ett intag av minst 500 gram frukt och grönt per person och dag. Självklart kan inte hela det intaget komma från fruktkorgen, men 1-2 frukter per anställd per dag är en bra referens. Det innebär att en medarbetare bör få knappt ett kilo frukt i veckan. För att hitta en låda som passar kan du välja en låda med något färre kilo än antalet personer på arbetsplatsen. För ett företag med åtta anställda passar till exempel en fruktlåda på 6 kilo. Om ni är många inom företaget kan ni beställa flera fruktlådor eller välja leverans flera dagar i veckan.