Miljömedvetna medborgare

Publicerat: 2016-12-07

De senaste åren har vi ju fått höra så mycket om miljömedvetenhet, och vår plikt mot naturen och jorden, begrepp som våra förfäder kanske inte tänkte så mycket på eller ens visste om. Men vad betyder det egentligen att vara miljömedveten? Vi vill ju alla försäkra oss om att det spår vi lämnar i tidens sand är positivt och uppbyggande, att det vi gör inte skadar vår värld utan snarare förbättrar den. Människosläkten har ju varit jätteduktig på att förstöra runt omkring sig hela tiden, men nu måste det bli stopp på det. Och det kan du vara med om – även om du kanske inte kan stänga någon jättefabrik som släpper giftiga gaser rätt ut i luften, kan du göra stor skillnad bara genom att modifiera dina vardagsvanor. Som den mat du äter och mängden skräp du producerar. När du beställer catering till festen hos Chilla&P på catering.chillap.se, till exempel. De goda nyheterna är just att ju snällare du är mot naturen, desto snällare är du mot din egen hälsa och ekonomi.

Industrialiserad och märkt matporslin-2

I Sverige är det ju så mycket enklare att vara miljömedveten än på andra ställen, men detta betyder inte att du som bor någon annanstans slipper ansvaret. Vi kan alla sortera sopor till exempel, eller handla lokalproducerad mat. Det brukar dessutom vara mycket billigare – och du försäkrar dig om att grönsakerna inte blivit besprutade eller dylikt. Det kan vara en smart idé att minska konsumtionen av köttvaror – dessa är de livsmedelsprodukter vars påverkan på miljön är störst. Se också till att det du köper är märkt med symboler som
• KRAV (det striktare av båda)
• EU:S märke för ekologisk mat

grillspett-smakFå cateringfirman att samarbeta!

Hur blir det då när någon annan ska laga din mat? Hur kan du försäkra dig om att de respekterar dina val och samarbetar med dig? Det är enkelt – i de flesta fall gäller det bara att ringa och beställa. Ta till exempel cateringfirman Chilla&P. Hos dem kan du beställa vad som helst, från en lyxig frukost för två till en hel buffé när du ska bjuda femtielva personer på middag. Då gäller det att du vid beställning berättar exakt vilka krav du har på maten – så kommer de att göra sitt bästa för att tillfredställa dina önskemål.


« | »