Koll på maten som är bra för miljön

Publicerat: 2016-11-22

Framtiden är ekologisk. Det vet alla som läser tidningen och intresserar sig för sakerna de stoppar i munnen. Det gäller dock att hålla sig uppdaterad. Hela tiden kommer det nya rön. Om man slutar att följa med i svängarna så har man mycket att ta igen sen. Kanske kan det vara en bra idé att ordna konferens på temat? Då får alla som är intresserade av ekologiska produkter träffas en hel helg. Att utbyta erfarenheter och lyssna på inspirerande föreläsare gör alla gott. I Falkenberg finns utmärkta konferenslokaler. FSB fixar allt ni behöver. Så om du letar konferenslokal i Halmstad kan du vända dig till dem.

Rätt föreläsareFalkenberg

Det är viktigt att hitta rätt föreläsare för ett sådant här event. De kan nämligen göra allt mycket bättre, eller mycket sämre. Det finns föreläsarföreningar som du kan kontakta för att få exempel på människor som kan passa in. Det behöver inte ens vara människor som har ett renodlat ekologiskt tema på sina föreläsningar. Ofta kan man få inspiration även av människor som har en rörande historia att berätta. Om ni dessutom bestämmer att ha många olika så kan ni variera er lite. Då kanske man kan ha någon som pratar om mat. På en annan scen, eller lite senare, kan någon prata om ekologisk hudvård. Det finns också mening med att ha någon som är lite mer lättsinnig. Kanske en clown eller komiker, så att människor får koppla av och ha en trevlig stund. Då blir helgen inte en enda lång skoldag då man försöker trycka in en massa fakta i sitt huvud.

Locka till dig deltagare

För att det ska bli en bra konferens krävs det deltagare. Annars är det mest du och en föreläsare som umgås hela helgen. Det blir ingen glad av. Om du har riktig tur så fylls deltagarlistan upp snabbt. Men om det inte blir så, så gäller det att nå ut till alla som kan vara intresserade av en hel helg med ekologiskt tema. Här är några exempel på sätt som man kan göra reklam för den planerade konferensen:

• Sociala medier
• Affischer på stan
• Telefonsamtal
• Email till större organisationer
• Reklam i lokaltidningen


| »