Hur du transporterar ekologiskt

Publicerat: 2017-02-05

Inom ekotänk är det en självklarhet att man ska köpa närtillverkade produkter. Maten ska helst vara odlad så nära som möjligt och tillverkningen likaså. Och det hjälper inte att grönsakerna är odlade i närheten om de sedan transporteras ner till Tyskland för att bli sallad, och sedan tillbaka igen för att säljas i din närbutik. Men det finns tillfällen när det ändå är nödvändigt. Vi har inte klimatet att odla allting vi vill äta här i Sverige. Det finns även andra exempel, men kontentan är att ibland måste man transportera. Och nu ska vi prata om hur det är ekologiskt smart att gå in på www.däckhässleholm.se för att bli mer ekologisk i sitt transporttänkande.

Varför bra däck är viktiga för ekologisk transportFälgar & Däck

Det känns inte helt självklart när man förs tänker på det, men ju mer du låter tanken sjunka in, så är det fullt logiskt. Vi vill ha en transport som påverkar miljön så lite som möjligt. Bra däck gör det. Det betyder också att om sommaren kör du vinterdäck och om vintern vinterdäck – och du ser till att göra däckskifte och däckservice när det behövs. Ett däckbyte till rätt däck påverkar både hur vägarna slits och hur mycket bensin ditt fordon tar. På Autopulsen i Hässleholm har man full koll på allt vad däck heter, och kan hjälpa dig.

DäckVarför det är bättre du tar hjälp vid däckbyte

Det finns flera ekologiska fördelar med att ta hjälp vid däckbyte. Det handlar bland annat om:

  • Säkerhet
  • Hjulinställning
  • Rätt sorts däck

Det vill säga; du får tillgång till kompetens när du byter dina däck. De sätts på ordentligt så att du inte äventyrar din säkerhet. Säkerheten är givetvis något viktigt oavsett vad – både för dig och ditt fordon – men det har faktiskt ett ekologiskt skäl också. Ett fordon som krockar, på grund av undermåliga däck, löper stor risk att läcka farliga ämnen ut i naturen. Detta gäller framförallt lastfordon, med inte alltid så miljövänlig last.
Den vanligaste och största ekologiska vinsten är dock att ett fordon med bra och rätt inställda däck drar mindre bränsle – och påverkar därmed miljön mindre.


« | »