Hinn med ditt trädgårdsland

Publicerat: 2016-12-25

Av alla råd som finns kring att få tag på ekologiskt odlad mat, så finns det ett som glänser tydligare och klarare än alla andra: odla själv. Det kan inte bli mer närodlat än om det är odlat i din egen trädgård – och du har full koll på vad som stoppats i dina grödor innan de hamnar på ditt bord. Men det finns två argument som brukar poppa upp. Det ena är: jag har ingen trädgård. Och det är ju ett befogat argument – så länge du inte skaffar en trädgård eller en liten täppa. Det andra argumentet är: jag hinner inte. Har man en trädgård, så går den mesta tiden åt till att hålla den i ordning och klippa gräs. Men med en robotgräsklippare från Husqvarna kan du få mer tid över till din ekologiska mat.

Din hjälp i skog och trädgårdHusqvarna robotgräsklippare

Vill du få tag på en robotgräsklippare i Kristianstad med omnejd som ger dig tid över till de ekologiska bitarna av din trädgårdsskötsel så kan du vända dig till AB UBL Skog o Trädgård. Här hittar du dels robotgräsklippare – som tar hand om ditt gräs medan du tar hand om dina grödor – men även en hel del annat som du kommer att behöva för att hålla din trädgård fin och dina grödor friska.
Ta en titt på hemsidan och få tips om vad du kan göra om du bara har rätt hjälpmedel till hands. Så det handlar sällan om ”tid” det handlar om idéer och resurser.

Fler hjälpmedel som gör den ekologiska odlingen enklare

Att bespruta och använda olika bekämpningsmedel gör odling enklare, men – självklart – också giftigare. Så hur kan du göra med din odling så att den inte tar evinnerlig tid, men ändå behåller sin ekologiska sundhet?

• Kompostkvarn
Kompostkvarnen är ett hjälpmedel som gör flis av kvistar, grenar och annat träavfall som finns i din trädgård. Med hjälp av kompostkvarnen får du flis som är bra både i din kompost och som täckning över rabatten – som alternativ till täckbark. Det avfall som inte blir flis kan du elda till träaska som kan bli god näring för jorden.
• Städa lagom mycket
Vill du ha en ekologisk trädgård så är det faktiskt inte bra att städa för mycket. Spara på den tid du lägger på allt städande till bättre göromål. Låt vissa blommor och växter växa fritt – då får din trädgård större motståndskraft mot exempelvis skadedjur. Ringblomman och tagetesen kan till exempel hålla nematoder och kålfjärilar borta.


« | »