Grönt: en livsstil

Publicerat: 2017-06-16

Grön är allas favoritfärg – och inte undra på det! Att leva grönt innebär ju bättre hälsa, bättre ekonomi och en renare miljö. Det finns flera olika enkla justeringar du kan göra för att ditt liv ska bli ”grönare”, och den enklaste av dessa har att göra med maten. Du tjänar mycket på att köpa EKO-märkta råvaror till ditt kök i stället för de vanliga massproducerade. När du ska avnjuta något smarrigt ute på stan eller köpa hem färdiglagad mat är det också värt att lära känna ställen som Bellevues Conditori

Färdmedel fötterSemla hos Bellevue Conditori

Det kanske inte är praktiskt att just gå till jobbet varje dag om det nu ligger på andra sidan stan. Men är det verkligen nödvändigt att ta bilen precis överallt? Att tänka grönt innebär att känna igen möjligheter för att vara snäll mot naturen genom att lämna bilen hemma. Kan du ta kollektivtransport till jobbet? Detta minskar på både trafik och utsläpp. Ska du till kiosken runt hörnet? Prova att cykla dit. Det är gratis (för dig som har cykel), roligt och det räknas som motion, så du sparar pengar samtidigt som du förbättrar din hälsa och mår bättre.

Belöna dig själv med en bakelse

När du nu ansträngt dig så hårt under månaden för att leva ekologiskt kanske det blivit några slantar över som inte fanns där förut. Du kan vara ansvarig och lägga dem i sparbössan,  eller belöna dig själv med en (ekologisk!) tårta eller bakelse om du bor i Malmö, där Bellevues Conditori har sitt högkvarter. Här får du ett par idéer:

• Åtnjut en god frukost på konditori: dagsfärskt bröd och en ångande kopp kaffe.
• Överraska dina kära därhemma med en god tårta, bara för att visa hur glad du är för att de finns.
• Arrangera en träff med kompisarna för att sitta en stund i solen och njuta av goda bakelser och uppfriskande samtal.
• Beställ en profiltårta (Bellevues specialitet) för familjen i helgen. Om du vill kan du beställa en riktig personlig version med familjefotot ovanpå!


« | »